Hvem er vi?

Solidaritet er en fagforening grunnlagt av polakker for polakker som jobber i Norge.

Fra 28.01.2014 fortsetter vi å handle for våre medlemmers interesser. I løpet av de siste 2 årene har vi støttet medlemmer som trenger profesjonell støtte. Grunnen til å etablere en Solidaritets fagforening var problemer som ble oppstått av fagforeningens initiativtagere, som de opplevde på arbeidsplasser i Norge. Solidaritet ble opprettet på initiativ av president Artur Kubik og hans stedfortreder, Wojciech Rys ble inspirert av prestasjonene fra fagforeningen NSZZ (Det uavhengige selvstyrte fagforbundet) "Solidaritet", samt kunnskap og erfaring fra det norske arbeidsmarkedet, begynte de å yte støtte til skadede ansatte.

Solidaritet kan ikke bare brukes av polske borgere, men alle som lider av ubehag på arbeidsplassen på grunn av uregulerte oppføringer av norske arbeidsgivere. I tillegg til umiddelbar hjelp til individuelle Solidaritetsmedlemmer, har vi vunnet mer enn 30 rettssaker.

I mange år har vi handlet på vegne av våre medlemmer for å forbedre deres arbeidsforhold.

100+

Tilknyttede advokatfirmaer

1000+

Selskapene vi er i

1200+

Medlemmer

10 000+

Løste saker

I mange år har vi effektivt forsvaret interessene til polske ansatte

Bli med Solidaritet Norge

Mannskap

 

Artur Kubik

Stiftende og opphavsmann fra Solidaritet fagforeningen, en ambisiøs person, et bredt spekter av ferdigheter og en lidenskap for gode bøker, filmer og reiser. Han har lov, sosiologi og økonomi grad, snakker polsk, norsk, engelsk, tysk og russisk. Han begynte sin profesjonelle karriere i polske og utenlandske finansinstitusjoner. De neste årene av arbeidet var Roper Stivelse Worldwide Company i USA som markedsanalytiker og norsk logistikk selskap for endelig å starte en fagforening. Medlem av Norwegian - Polish Chamber of Commerce, deltaker i regionskongressen, æresgjest av statsminister Erna Solberg, og Republikken Polens president Andrzej Duda som besøkte Norge. En kriger for menneskerettigheter og ansattes rettigheter.

 

 

 

Joanna Kościelna

Hun er økonom, og har tatt opp sine første skritt i finansinstitusjoner og driver egen virksomhet. En sosial og selvstyreaktivist med høy sosial følsomhet. Ekstremt flittig, men likevel finner tid for sin favoritthobby som utforming av grønne områder.

 

Jacek Piotr Leński

Siden 1990-tallet har det vært knyttet til internasjonal landtransport. På midten av 90-tallet jobber det på en uavhengig stilling i Island i fiskeindustrien, som krever viktige beslutninger. Med begynnelsen av 2000 ble Jacek en av de første polske drivere i offentlig transport i Islands hovedstaden - Reykjavik. De neste karriere trinnene var rettet mot byggebransjen som operatør av tungt byggutstyr. I 2011 er Norge bebodd. En eksepsjonelt beskjeden mann som verdsetter ærlighet og flid. Han er lidenskapelig for sine lidenskaper som fiske, ser sensasjonelle og dokumentarfilmer, skyting av sport og kampsport.